水谷 由記子

Last Update: 2015/06/30 14:25:17

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Name(Kanji/Kana/Abecedarium Latinum)
水谷 由記子/ミズタニ ユキコ/Yukiko Mizutani
Primary department(Org1/Org2/Org3/Job title)
農学研究科/「不二製油」大豆ルネサンス講座(共同研究)/特定助教
Academic degree
Field(Japanese) Field(English) University(Japanese) University(English) Method
修士(理学) 大阪女子大学
博士(農学) 京都大学
Fields of research (key words)
Key words(Japanese) Key words(English)
農芸化学、食品科学
Published Papers > Published Papers
(文系研究者の一般的な論文集への寄稿や単行本の分担執筆などは「著書等」を参照してください)
Authors Title Bibliography Date Peer-Review Language
Kimihiko Mizutani, Soshi Yoshioka, Yukiko Mizutani, So Iwata, So Iwata, So Iwata, Bunzo Mikami High-throughput construction of expression system using yeast Pichia pastoris, and its application to membrane proteins Protein Expression and Purification,77,1-8 2011/05/01
松村 康生, 水谷 由記子 粉末状態における脂質と生体高分子の相互作用 : 優れた粉末化脂質を設計するための指針 化学と生物,42,6,373-379 2004/06/25 Japanese
Yukiko Mizutani, Yasuki Matsumura, Hiroshi Murakami, Tomohiko Mori Effects of heating on the interaction of lipid and zein in a dry powder system Journal of Agricultural and Food Chemistry,52,3570-3576 2004/06/02
M. Seguchi, M Takemoto, U. Mizutani Effects of secondary structures of heated egg white protein on the binding between prime starch and tailings fractions in fresh wheat flour. Cereal Chem.,81,5,633-636 2004 Refereed English
Yukiko Mizutani, Yasuki Matsumura, Koreyoshi Imamura, Kazuhiro Nakanishi, Tomohiko Mori Effects of Water Activity and Lipid Addition on Secondary Structure of Zein in Powder Systems Journal of Agricultural Food Chemistry (J. Agric. Food Chem.),51, 229-235,229-235 2003/01/01
Yukiko Mizutani, Yasuki Matsumura, Shinya Matsumoto, Kenji Matsui, Kazuhiro Chiba, Tomohiko Mori Factors Affecting Reaction of Cucumber Root Lipoxygenase in Phospholipid Vesicle Dispersions Colloids and Surfaces B: Biointerfaces ,25, 171-181,171-181 2002/03/25

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Factors Affecting Reaction of Cucumber Root Lipoxygenase in Phosphlipid Vesticle Dispersions 11th World Congress of Food Science and Technology 2002
Reaction of Soybean Lipoxygenase-3 in Emulsions as Affected by Emulsifiers, Salts, and Phospholipids Colloids and Surfaces B: Biointerfaces ,19, 187-196 2000
The Effects of Addition of Salts and Phospholipids on Soybenan Lipoxygenase Action in Emulsions Food Colloids 2000 2000
Interaction of Amphotericin B with Cholesterol in Monolayers, Aqueous Solutions, and Phospholipid Bilayers. J. Biochem.,123, 798-805 1998

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トマト加工・調理条件がオキソ酸生成に与える影響 日本農芸化学会大会講演要旨集(Web) 2013/03/05 Japanese
トマトの施肥窒素形態の違いが果実成分に与える影響 園芸学研究 別冊 2011/09/24 Japanese
多糖類により改質された小麦タンパク質の構造解析 日本食品科学工学会大会講演集 2008/09/05 Japanese
パン生地ミキシング過程のタンパク質構造変化の解析 日本食品科学工学会大会講演集 2008/09/05 Japanese
L‐型からD‐型アスパラギン酸への変換がペプチドの二次構造に及ぼす影響 日本農芸化学会大会講演要旨集 2006/03/05 Japanese
乾燥粉末系における加熱処理がゼインと脂質の相互作用に及ぼす影響 日本農芸化学会大会講演要旨集 2003/03/05 Japanese
粉末系におけるゼインの二次構造に及ぼす水分活性と脂質添加の影響 日本食品科学工学会大会講演集 2002/08/29 Japanese
リン脂質ベシクルに対するキュウリ根リポキシゲナーゼの反応とその制御要因 日本農芸化学会誌 2001/03/05 Japanese
Factors Affecting Reaction of Cucumber Root Lipoxygenase in Phosphlipid Vesticle Dispersions 11th World Congress of Food Science and Technology 2001

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