佐藤 信浩
Last Update: 2019/11/26 17:15:51
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- Name(Kanji/Kana/Abecedarium Latinum)
- 佐藤 信浩/サトウ ノブヒロ/Sato, Nobuhiro
- Primary Affiliation(Org1/Job title)
- Institute for Integrated Radiation and Nuclear Science/Assistant Professor
- Affiliated programs (koza)
-
Org1 |
Job title |
Graduate Schools Engineering |
Assistant Professor |
- Contact Address
-
Type |
Address(Japanese) |
Address(English) |
Office |
〒590-0494 大阪府泉南郡熊取町朝代西2-1010 |
2-1010 Asashiro-nishi, Kumatani-cho, Sennan-gun, Osaka 590-0494 Japan |
- Phone
-
Type |
Number |
Office |
072-451-2499 |
- Academic Organizations You are Affiliated to in Japan
-
Organization name(Japanese) |
Organization name(English) |
高分子学会 |
The Society of Polymer Science, Japan |
日本中性子科学会 |
Japan Society of Neutron Science |
日本農芸化学会 |
The Japan Society for Bioscience, Biotechnology, and Agrochemistry |
日本食品科学工学会 |
The Japanese Society for Food Science and Technology |
日本生物物理学会 |
The Biophysical Society of Japan |
- Academic Degree
-
Field(Japanese) |
Field(English) |
University(Japanese) |
University(English) |
Method |
修士(工学) |
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京都大学 |
Kyoto University |
|
博士(工学) |
|
京都大学 |
Kyoto University |
|
- Graduate School
-
University(Japanese) |
University(English) |
Faculty(Japanese) |
Faculty(English) |
Major(Japanese) |
Major(English) |
Degree |
京都大学 |
Kyoto University |
大学院工学研究科博士後期課程高分子化学専攻 |
Graduate school of engineering |
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修了 |
京都大学 |
Kyoto University |
大学院工学研究科修士課程高分子化学専攻 |
Graduate school of engineering |
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修了 |
- Undergraduate School / Major(s)
-
University(Japanese) |
University(English) |
Faculty(Japanese) |
Faculty(English) |
Major(s)(Japanese) |
Major(s)(English) |
Degree |
京都大学 |
Kyoto University |
工学部高分子化学科 |
Faculty of engineering |
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卒業 |
- researchmap URL
-
https://researchmap.jp/sato_nobuhiro
- Research Topics
-
(Japanese) |
植物性食品タンパク質のナノ構造評価 |
(English) |
Nanostructural analysis of plant food proteins |
- Overview of the research
-
(Japanese) |
小麦や大豆などの植物性食品タンパク質について、水和状態におけるタンパク質のナノ凝集構造を中性子やX線の小角散乱を利用して解析するとともに、食品物性との関連を解明するための研究を進めている |
(English) |
The aim of my study is focused on the investigation of the nano-scale structure for hydrated assembly of plant food proteins by utilizing small-angle X-ray and neutron scattering techniques. |
- Fields of research (key words)
-
Key words(Japanese) |
Key words(English) |
食品ナノ構造 |
Food nanostructure |
食品物性 |
Food physical property |
植物性食品タンパク質 |
Plant food proteins |
X線小角散乱 |
Small-angle X-ray scattering |
中性子小角散乱 |
Small-angle neutron scattering |
- Awards
-
Title(Japanese) |
Title(English) |
Organization name(Japanese) |
Organization name(English) |
Date |
第13回(平成27年度) 日本原子力学会関西支部賞(功績賞) |
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日本原子力学会関西支部 |
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2015/7 |
日本土壌肥料学会 2015年度京都大会 ポスター賞 |
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日本土壌肥料学会 |
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2015/7 |
- External funds: competitive funds and Grants-in-Aid for Scientific Research (Kakenhi)
-
Type |
Position |
Title(Japanese) |
Title(English) |
Period |
基盤研究(C) |
Representative |
X線・中性子小角散乱による植物性食品タンパク質構造解析の新展開 (平成29年度分) |
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2017/04/01-2018/03/31 |
基盤研究(C) |
Representative |
X線・中性子小角散乱による植物性食品タンパク質構造解析の新展開 (平成30年度分) |
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2018/04/01-2019/03/31 |
基盤研究(C) |
Representative |
X線・中性子小角散乱による植物性食品タンパク質構造解析の新展開 (平成31年度分) |
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2019/04/01-2020/03/31 |
- Faculty management (title, position)
-
Title |
Period |
地域広報委員会委員 |
2014/04/01-2015/03/31 |